Постови

CORBAST PASULJ

Слика
Potrebni sastojci: 500g sitnog zutog pasulja; 100g luka; Beli luk; Biber; Lovor; Aleva paprika; Zelen; 1 ljuta papricica (moze i ne mora); Po zelji kobasice, slanina... Priprema: Pasulj potopite u vodu i  stavite desetak minuta da vri, zatim procedite i bacite vodu. Dodajte luk, zelen,  lovor, biber i ostale zacine i nalijte vodom.  Stavite na laganu vatru da se kuva. Po zelji stavite kobasice, slaninu, suvo meso. Pasulj sluzite uz crni luk.

SAM ROLNE

Слика
Potrebni sastojci: 700g brasna; 5 zumanaca; 4 soljice od 1dl mleka; 1 soljica ulja; 200g margarina za premazivanje testa.  FIL: 5 belanaca; 300g secera; 100ml vode. Priprema: Zamesite testo od brasna, zumanaca, ulja i mleka.  Testo podelite na dva dela, razvaljajte pa premazite margarinom.  Oba testa uvijte kao pismo pa ostavite da odstoji 20 minuta. Ponovite postupak jos dva puta i tanko razvaljajte.  Secite na trake sirine 2cm, omotajte oko kalupa i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.  Secer i vodu skuvajte, dodajte u belanca postepeno i mutite kao za sampite i time punite rolne. Na kraju pospite  secerom u prahu. 

KREM JECAM

Слика
Potrebni sastojci: 200g jecma; Malo safrana; Malo soli; 1 lovorov list; 2 cena belog luka; 100ml jogurta; 1 glavica crvenog luka; 50g pancete; 2-3 sargarepe; 1 brokoli; 1 kasika maslinovog ulja. Priprema: Skuvajte jecam u vodi zajedno sa safranom,  izmrvljenim lovorovim listom  i soli. U drugoj serpi obarite malo ocisceni i iseckani brokoli. Obareni brokoli isperite hladnom vodom kako bi zadrzao zelenu boju. U tiganju na maslinovom ulju prodinstajte iseckani crveni luk, narendanu sargarepu i pancetu. U ohladjeni i  procedjeni  jecam dodajte jogurt, iseckani beli luk i  dinstani luk sa  sargarepom i pancetom,  posolite po zelji. Polako promesajte i  sluzite sa salatom.