SAM ROLNE
Potrebni sastojci:
700g brasna;
5 zumanaca;
4 soljice od 1dl mleka;
1 soljica ulja;
200g margarina za premazivanje testa.
FIL:
5 belanaca;
300g secera;
100ml vode.
Priprema:
Zamesite testo od brasna, zumanaca, ulja i mleka. Testo podelite na dva dela, razvaljajte pa premazite margarinom. Oba testa uvijte kao pismo pa ostavite da odstoji 20 minuta. Ponovite postupak jos dva puta i tanko razvaljajte. Secite na trake sirine 2cm, omotajte oko kalupa i pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Secer i vodu skuvajte, dodajte u belanca postepeno i mutite kao za sampite i time punite rolne. Na kraju pospite secerom u prahu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!