SAM ROLNE

Potrebni sastojci:

700g brasna;
5 zumanaca;
4 soljice od 1dl mleka;
1 soljica ulja;
200g margarina za premazivanje testa. 

FIL:

5 belanaca;
300g secera;
100ml vode.

Priprema:

Zamesite testo od brasna, zumanaca, ulja i mleka.  Testo podelite na dva dela, razvaljajte pa premazite margarinom.  Oba testa uvijte kao pismo pa ostavite da odstoji 20 minuta. Ponovite postupak jos dva puta i tanko razvaljajte.  Secite na trake sirine 2cm, omotajte oko kalupa i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.  Secer i vodu skuvajte, dodajte u belanca postepeno i mutite kao za sampite i time punite rolne. Na kraju pospite  secerom u prahu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI