SVINJETINA SA LUKOM

Potrebni sastojci:

1/2kg svinjske plecke (u komadima);
200g crnog ili crvenog luka;
2 cena belog luka;
Malo soli;
1 kasika prezli;
50-100ml belog vina;
50ml vode;
Mesavina mediteranskog zacina;
Malo maslinovog ulja;
1 kasicica mlevene crvene slatke paprike;
Malo bibera. 

Priprema:

Izgnjecite ili sitno iseckajte beli luk, dodajte mu so  biber, mesavinu mediteranskog zacina i  mlevenu papriku.  Tako pripremljenu  mesavinu utrljajte u kockice svinjetine.  U zemljani sud sipajte malo maslinovog ulja, pa dodajte meso, preko mesa pospite prezle.  Crni luk oljustite, prepolovite i isecite na tanke reznjeve, tako pripremljen luk rasporedite preko mesa.  Dodajte jos malo zacina i paprike pa sipajte vodu i vino. Stavite poklopljenu  posudu u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Posle 80 minuta izvadite zemljani sud i skinite poklopac. Polako promesajte i vratite u rernu jos 10 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI