SVINJETINA SA LUKOM
Potrebni sastojci:
1/2kg svinjske plecke (u komadima);
200g crnog ili crvenog luka;
2 cena belog luka;
Malo soli;
1 kasika prezli;
50-100ml belog vina;
50ml vode;
Mesavina mediteranskog zacina;
Malo maslinovog ulja;
1 kasicica mlevene crvene slatke paprike;
Malo bibera.
Priprema:
Izgnjecite ili sitno iseckajte beli luk, dodajte mu so biber, mesavinu mediteranskog zacina i mlevenu papriku. Tako pripremljenu mesavinu utrljajte u kockice svinjetine. U zemljani sud sipajte malo maslinovog ulja, pa dodajte meso, preko mesa pospite prezle. Crni luk oljustite, prepolovite i isecite na tanke reznjeve, tako pripremljen luk rasporedite preko mesa. Dodajte jos malo zacina i paprike pa sipajte vodu i vino. Stavite poklopljenu posudu u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Posle 80 minuta izvadite zemljani sud i skinite poklopac. Polako promesajte i vratite u rernu jos 10 minuta.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.