CUFTE U PARADAJZ SOSU
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCHfXLE1gak4XAdf3_SZJedqHOrs7Zy-bgaVAjOvAlBOi6t0EojjpxGg-lUrryvzyLlO7OGRp-cN8OoMTNVgtOqzNuxp1n1ugdDSfWWJZ5knERzCac3pzyYp6rIbNjpoEY_zfB-o1Q7WU/s1600/1647214214188098-0.png)
Razni recepti cufti mogu se naci sirom Evrope i Azije, od Iberije i Svedske do indijskog potkontinenta. U Srbiji i Bosni i Hercegovini se obicno prave od mlevene govedine ili mesanog mlevenog mesa. U Hrvatskoj i Sloveniji se nazivaju polpete. Potrebni sastojci: 1/2kg mlevenog mesanog mesa; 3-4 cena belog luka; 1 kasika zacina; 3-4 kasike prezli; Malo bibera. Brasno za valjanje cufti. Sos: 1/2l kuvanog paradajza; 1 kasicica aleve paprike; 1 crni luk; 2-3 kasike brasna; Soli po ukusu i malo secera (jedna ravna kafena kasika). Priprema: U mleveno meso stavite istisnuti beli luk, zacin, malo bibera i prezle. Sve zamesite i pravite cufte. Cufte uvaljajte u brasno i przite na ulju sa obe strane. Sos: Iseckajte crni luk pa ga proprzite na ulju, dodajte alevu papriku, zatim kuvani paradajz i malo secera. Kuvati sos 15-20 minuta pa dodajte brasno (brasno razmutite sa malo vode). Kada bude skuvano, dodajte cufte i pustite jos par minuta da se krcka. Cufte posluzite uz pi