DOMACI LEDENI CAJ
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2oiqqmCLyVnRVUWCslH2tKExhyFHo6TiGxCpeBv756-sGS5iPev2BSlkxzY5SlEa2pc60Guhs-9vOTT78S5b32zr7kl8yd4MI3dwV2ZaaLbTjlBzOZ9Y-XNYzVO_-WvUhHp1PWJ5S6YY/s1600/1656198154467625-0.png)
Za vrele letnje dane ledeni caj je prijatno osvezenje. Ledeni caj sadrzi mnogo vode, vitamina i minerala, podize energiju i vitalnost,a neke vrste ledenog caja pomazu i u prevenciji i ublazavanju raznih zdravstvenih problema. Moze se praviti skoro od svih vrsta caja koje se inace piju vruce. Za intenzivniju aromu, napitak najpre treba ohladiti, a zatim mu dodati led. Za brzo hladjenje, posudu sa cajem treba na 20 minuta staviti u drugu posudu punu leda ili ledeno hladne vode i nekoliko puta promesati. Kao ukusan dekorativni dodatak, u ledeni caj mogu se staviti i zaledjene jagode ili sumsko voce, a mogu se dodati i jestive latice cveca. Najcesce mu se dodaju tanko narezane kriske limuna, pomorandze, limete ili energizirajuci listici nane. Crni ledeni caj se najcesce aromatizuje ukusima limuna, pomorandze i breskve, a zeleni aromama ananasa i manga. Po pravilu ledeni caj se sluzi u visokim casama, sa slamcicom, kojim sarenim kisobrancicem, korom od pomorandze, ponekom kandir