Постови

MUHALEBIJA

Слика
  Muhalebija je tradicionalni turski desert koji je proglasen za jedan od najlepsih slatkisa na svetu, pravi se lako i brzo, a nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Potrebni sastojci: 1l mleka; 30g kokosovog brasna; 100g putera; 6 kasika psenicnog griza; 1 solja secera; 1 vanilin secer. Priprema: U posudi otopiti puter, dodati griz i mesati oko jedan minut. Sipati mleko i nastaviti sa mesanjem. Dodati vanilin secer i kuvati dok se ne zgusne. U dobijenu smesu dodati kokosovo brasno, promesati i kuvati jos 3-4 minuta. Desert sipati u posude i sacekati da se ohladi. Po zelji moze se ukrasiti kokosovim brasnom, mlevenim orasima ili cimetom.

NAPITAK ZA ZDRAVU JETRU

Слика
Jetra ucestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takodje, pomaze pri jacanju i stimulaciji probave u organizmu. Obavlja jos jednu vaznu funkciju: ona cisti krv i eliminise sve toksine i necistoce iz nje. Otuda je jasno da je cista jetra - zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspolozenje. Najbolje sredstvo za prevenciju, za zdravu jetru je njeno svakodnevno ciscenje. Svako jutro na prazan zeludac popijte kasiku maslinovog ulja pomesanog sa kasikom limunovog soka. Posle toga mozete uzivati u dorucku. Ovaj "koktel" mozete pripremati celi zivot, jer su oba sastojka obicne zivotne namirnice. Posle vec prvih mesec dana oseticete promene. Vas izgled ce se poboljsati, nestace tamni krugovi ispod ociju, ten ce postati sveziji, a izgled podmladjen. Creva ce raditi kao sat, zaboravicete na zatvor i probleme sa probavon. Osecacete se zdravo s puno vise energije. Maslinovo ulje kao ni jedan drugi proizvod pomaze kod otvaranja kanala jetre i zucne kese. Zuc je aktivan u procesu pr

BUREK SA MESOM

Слика
Potrebni sastojci: 1kg kora za pitu; 2 kasike ulja; 1/2l mlake vode; 2 glavice crnog luka; 800g juneceg mlevenog mesa; 6 kasika kisele pavlake; 2 jajeta; Biber; So po ukusu. Priprema: Sitno iseckati luk i proprziti ga na ulju da porumeni. Dodati mleveno meso od buta, pa dinstati dolivajuci vodu. Izdinstano ohladiti i dodati pavlaku, jaje, biber i so po potrebi. Kore nadevati tako sto se prvo premazuju mesavinom vode i ulja (vodu i ulje staviti zajedno u posudu i zagrejati), zatim staviti nadev od mesa. Redjati u podmazan pleh i peci dok ne porumeni.