JUNETINA SA POVRCEM
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinAumti8WkRblv3G0QqTKaVV5TZyA3Mtb412BRCKGo_QzH1papNhaXJhyphenhyphenuKMRfewfOOXj0MA65GmL3FGyKNyJCEBal_DIl3GZr-hv-fafbqLqIG4U09eZ9vQCtsbHkGZoqKtqjhlBhGJ4/s1600/1600806396096183-0.png)
Potrebni sastojci: 750g junetine; 3 sargarepe; 2 struka praziluka; 4 krompira; 1 glavica crnog luka; 1/4 glavice kupusa; 1 i po soljica ulja; 1 kasika brasna; So; Biber; Kim; Vezica lista persuna. Meso iseceno na manje komade staviti u zagrejano ulje i prziti, dodati sitno iseckan luk, sargarepu, krompir, praziluk i kupus. Staviti kom, doliti malo vode, posoliti i pobiberiti, pa dinstati meso sa povrcem nekoliko minuta. Doliti vode da sve ogrezne u njoj. Kuvati na tihoj vatri dok meso ne omekne. Gotovo preliti brasnom razmucenim u malo vode i kuvati jos 15 minuta. Posuti sitno naseckanim persunovim liscem i sluziti.