CORBA OD PARADAJZA
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHsws0SJmFMqRZOvjMWQEA7bHszG14vp4-TX_P-Q-is-kvgymL1Yxd6n6C9F7G6trsrXAaiZmVhznQVNNDzTDv0WrH97uNgtcPo8ah5Zni1K2JXSMXPYh4zTeacK4dOcHxnp3w0Ng2Z2Y/s1600/1603315052314161-0.png)
Potrebni sastojci: 1 kilogram zrelog paradajza; 1 glavica crnog luka; 3 kasike ulja; 2 kasike brasna; Persunov list; Rezanci za supu ili pirinac; Pola kasicice secera; So. Priprema: Oprati i iseci na manje komade paradajz, dodati u kolutove secenu glavicu crnog luka, malo persunovog lisca i poklopljeno kuvati na laganoj vatri. Omeksalo povrce propasirati, a posebno.zagrejati ulje, dodati brasno, prziti da malo porumeni, zatim pasiran paradajz, doliti po potrebi tople vode, soli, secera, i sve prokuvati. U gotovu cirbu ukuvati rezanje. Na kraju posuti seckanim persunovim liscem.