Постови

CORBA OD PARADAJZA

Слика
Potrebni sastojci: 1 kilogram zrelog paradajza; 1 glavica crnog luka; 3 kasike ulja; 2 kasike brasna; Persunov list; Rezanci za supu ili pirinac; Pola kasicice secera; So. Priprema: Oprati i iseci na manje komade paradajz, dodati u kolutove secenu glavicu crnog luka, malo persunovog lisca i poklopljeno kuvati na laganoj vatri. Omeksalo povrce propasirati, a posebno.zagrejati ulje, dodati brasno, prziti da malo porumeni, zatim pasiran paradajz, doliti po potrebi tople vode, soli, secera, i sve prokuvati. U gotovu cirbu ukuvati rezanje. Na kraju posuti seckanim persunovim liscem.

PILECE BELO MESO SA POVRCEM

Слика
Potrebni sastojci: 500g pileceg belog mesa; 1 sargarepa; 150g mariniranih sampinjona; 2 glavice crnog luka; 2 paprike; 150g kupusa; 2 pilece kocke za supu; 2 kasike gustina; 100g pecenog mrvljenog kikirikija; 1 kasika jabukovog sirceta; Soja sos; Kari; Djumbir; 2 kasike ulja. Priprema: Pilece meso iseckati na kockice, isprziti u tiganju sa jednom kasikom ulja oko 5-6 minuta i ostaviti sa strane. Sargarepu iseci na stapice kao i ostalo povrce. Zagrejati kasiku ulja pa staviti sargarepu, prziti 2-3 minuta pa dodati papriku, zatim sampinjone, crni luk i kupus. Ubaciti dve kocke za supu i mesati oko dva minuta. Povrce izmesati sa mesom posutim karijem, djumbirom i mlevenim crnim biberom, pa dodati kikiriki. Staviti u jednu solju 2 kasike gustina i kasiku jabukovog sirceta i 2dl vode, razmutiti i preliti povrce. Mesati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre i preliti sa 1-2 kasike soja sosa. Kao prilog uz ovo povrce odlicno idu spagete.

PETSAVOUROPITA

Слика
Potrebni sastojci: 500g kora za pitu; 150g otopljenog putera; 300g feta sira ili nekog drugog; 200g mozzarelle isecene na kocke; 100g rendanog kackavalja; 250ml mleka; 4 jajeta. Priprema: Tepsiju velicine 26cm premazati puterom. Svaku koru premazati otopljenim puterom i redjati kao harmoniku. Kada se popuni tepsija korama prelitibih prelivom koji treba prethodno umutiti. U posudu umutiti jaja, dodati izmrvljeni sir, dodati mleko i iseckanu mozzarellu. Ostaviti 10 minuta da kore upiju preliv i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta odnosno dok fino ne porumeni. Posluziti sa jogurtom za dorucak ili laganiju veceru.