SVINJSKE KRMENADLE
Kada je u pitanju priprema mesa najbitnije su dve stvari, kvalitet mesa i tehnika pripremanja. Kako bi vam bile mekse kupujte krmenadle deblje i sa koskom, one tanje se lako isuse tokom przenja ili pecenja. Pre no sto krenete sa pripremom izvadite meso iz frizidera bar pola sata pre przenja/pecenja, natapkajte meso papirnim ubrusom time uklanjate nepotrebnu tecnost, utrljajte so i biber, zatim ga premazite uljem nemojte stedeti na ulju i ne sklanjajte masne delove mesa, jer ta masnoca daje socnost krmenadlama. Potrebni sastojci: 1/2kg svinjskih krmenadli; 1dl ulja; 2dl vode; Malo belog vina; So; Biber. Priprema: Krmenadle usolite, pobiberite i poredjajte u pleh, prelijte vodom, uljem i belim vinom. Dinstajte oko 40 minuta , kada sva tecnost ispari zapecite ih dok ne porumene. Posluzite po zelji.