Постови

SAM ROLNE

Слика
Potrebni sastojci: 700g brasna; 5 zumanaca; 4 soljice od 1dl mleka; 1 soljica ulja; 200g margarina za premazivanje testa.  FIL: 5 belanaca; 300g secera; 100ml vode. Priprema: Zamesite testo od brasna, zumanaca, ulja i mleka.  Testo podelite na dva dela, razvaljajte pa premazite margarinom.  Oba testa uvijte kao pismo pa ostavite da odstoji 20 minuta. Ponovite postupak jos dva puta i tanko razvaljajte.  Secite na trake sirine 2cm, omotajte oko kalupa i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.  Secer i vodu skuvajte, dodajte u belanca postepeno i mutite kao za sampite i time punite rolne. Na kraju pospite  secerom u prahu. 

KREM JECAM

Слика
Potrebni sastojci: 200g jecma; Malo safrana; Malo soli; 1 lovorov list; 2 cena belog luka; 100ml jogurta; 1 glavica crvenog luka; 50g pancete; 2-3 sargarepe; 1 brokoli; 1 kasika maslinovog ulja. Priprema: Skuvajte jecam u vodi zajedno sa safranom,  izmrvljenim lovorovim listom  i soli. U drugoj serpi obarite malo ocisceni i iseckani brokoli. Obareni brokoli isperite hladnom vodom kako bi zadrzao zelenu boju. U tiganju na maslinovom ulju prodinstajte iseckani crveni luk, narendanu sargarepu i pancetu. U ohladjeni i  procedjeni  jecam dodajte jogurt, iseckani beli luk i  dinstani luk sa  sargarepom i pancetom,  posolite po zelji. Polako promesajte i  sluzite sa salatom.

TOKANJ GULAS

Слика
Ukoliko ste ljubitelj pikantnih ukusa, onda je ovo jelo pun pogodak za vas.  Potrebni sastojci: 600g svinjskog mesa; 1 paprika babura; 400g crnog luka; 1 kasika senfa; 2 kasike pavlake; 40ml vina; 2 cena belog luka; So; Biber. Priprema: Svinjsko meso i papriku isecite na stapice,  a luk na rebarca. Meso dinstajte na malo ulja dok ne bude uprzeno. Luk malo dinstajte,  dodajte papriku.  Ostavite da se krcka.  Kada postane gusto dodajte vino i pustite da se krcka jos  10 minuta, na jacoj vatri. Dodajte ostale sastojke i kuvajte 2 sata na tihoj vatri.  Servirajte uz kuvanu testeninu.