SAM ROLNE
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjP9gGb7J001aZIbH2BMjCm6bClpCCJ7rjDsgoqkP6hyphenhypheni8dqEZTRsiUQYzTYyuGCvx19-ffjrhzvFhVe7k0A3bwwyYTyvGPOF4lq8sF88oc482QzzW34Ufj-IOPCdD3sAjE385CX0Yh5hc/s1600/1633729396369698-0.png)
Potrebni sastojci: 700g brasna; 5 zumanaca; 4 soljice od 1dl mleka; 1 soljica ulja; 200g margarina za premazivanje testa. FIL: 5 belanaca; 300g secera; 100ml vode. Priprema: Zamesite testo od brasna, zumanaca, ulja i mleka. Testo podelite na dva dela, razvaljajte pa premazite margarinom. Oba testa uvijte kao pismo pa ostavite da odstoji 20 minuta. Ponovite postupak jos dva puta i tanko razvaljajte. Secite na trake sirine 2cm, omotajte oko kalupa i pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Secer i vodu skuvajte, dodajte u belanca postepeno i mutite kao za sampite i time punite rolne. Na kraju pospite secerom u prahu.