PECENO PILE "A LA KAKA"
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr6opqNSXpO9uxVotSQfSfb_9fqRhf3yUFdDBLGbmcB37ioUmoefZAOBy0q3UO-TyqOPw8ATSqNOJUZAEqyvhaSuoC_DNmd4c9B8R4dQflzLOOXHaCwyfsfPIBx96ZZS5GFQBtIT41-NE/s1600/1638381128150385-0.png)
Potrebni sastojci: 1 pile; Malo ulja; So. Za marinadu: 1 kasika belog vina; 2 kasike soja-sosa; 1/2 kasicice secera; 3 kasike djumbira u prahu. Priprema: Pile ocistite i operite. Stavite ga u veci sud i marinirajte dva sata tako da pile bude dobro natopljeno. Nakon toga pile izvadite da se dobro ocedi , a zatim ga stavite u pleh , posolite ga, prelijte sa malo ulja i pecite u rerni dok ne dobije zlatnu boju, na 200 stepeni oko sat vremena (u zavisnosti od tezine pileta).