BAKLAVA SA MAKOM
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheNvEb1VuYkP6s0kXKSrK9DFJrciYn_30GEFmnQQNv4-rRaE-vh3B1zciwhAXllErc6wD9sF0ducq2F_-UBfH0C3sUEp5EzmR2Rj0rbiZ14MX_Vb-9DvFGowMHtY8VUhNOT-ltiLzqHxY/s1600/1646592075304192-0.png)
Evo jednog recepta iz mamine stare sveske. Recept vam prenosim onako kako je napisano. 3 belanca umutite sa 15 kasika secera, dodajte 3 zumanca, 1 casu (od kiselog mleka) ulja, 1 casu kiselog mleka, 1 prasak za pecivo. 250g maka poparite prokuvanim mlekom i kada se ohladi spojite sa gornjim filom. 1/2kg tankih kora (svaku drugu poprskajte uljem i filujte filom dok se sav fil ne utrosi). Pecenu baklavu prethodno isecenu na kocke sutradan zaliti vrucim sirupom. Sirup: 20 kasika secera prokuvati u 4dl vode. Baklava se pece 25-30 minuta na 200 stepeni.