POSNA PUNJENA PAPRIKA
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD0dQFb6Nt4TGBjXyiZdgxnzJDvkOg3BlD5n-g_9RUiFzEbNeyWGcpO2AY82mGJ_9sNepESHgFHuCuNy8wtnqeAuCOdZsqLob59ARupJg6iKl8LlQknobBD3HwMHBZk03dVjTp7YqwgLI/s1600/1657492622178085-0.png)
Potrebni sastojci: 12 paprika; 200g pirinca; 2 veca ili 4 manja krompira; 1-2 sargarepe; 1 glavica crnog luka; 1 ceo paradajz; Ulje; Dodatak za punjenu papriku; 1 solja vode; 50ml kuvanog paradajza; 1 kasika brasna. Priprema: Paprike operite i ocistite od semenki, krompir oljustite, ogulite sargarepu i izrendajte oba. Sitno iseckajte crni luk, paradajz isecite na sitne komade. Pirinac obarite, na ulju isprzite luk, dodajte krompir, sargarepu i paradajz, sve zajedno proprzite. Kada je gotovo dodajte bareni pirinac i dodatak za punjenu papriku. Promesajte. Filujte paprike i redjajte u posudu. Pomesajte jednu casu vode, paradajz sos i jednu kasiku brasna, promesajte i sipajte u posudu sa paprikama. Paprike zatvorite, krompirom, paradajzom ili peteljkama ukoliko ste ih ostavili. Papriku prvo kuvajte da malo omeksa, a zatim pokrijte i stavite u rernu na 180 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od rerne.