Постови

PILEĆA KRILCA IZ RERNE

Слика
Kada nemate baš puno vremena za spremanje ručka, a ne znate šta biste kuvali evo jednog recepta za ukusan i brz ručak - pileća krilca iz rerne. Potrebni sastojci: 1kg pilećih krilaca; 1 kašika soli; 1 kašika crvene aleve paprike; 1 glavica belog luka, i 2-3 kašike maslinovog ili suncokretovog ulja. Priprema: Pileća krilca dobro usoliti i posuti alevom paprikom. Poredjati u pleh obložen papirom za pečenje. Beli luk ne guliti nego ga staviti u ljusci po krilcima. Peći na 220 stepeni dok krilca ne dobiju zlatno -žutu boju. Služiti uz sezonsku salatu. Uz krilca možete dodati i krompir, tako ćete imati kompletan obrok.

LJUŠTENJE KROMPIRA

Слика
Teško je oljuštiti kuvani krompir koji se ohladio. Da biste olakšali ovaj posao, treba ohladjeni krompir malo zagrejati na pari. Ljuštenje mladog krompira predstavlja za svaku domaćicu neprijatan i dosadan posao, naročito ako se radi o vrsti krompira koja se teže ljušti. Da biste ovakav posao olakšali a i ruke sačuvali, treba mladi krompir, pre ljuštenja, držati desetak minuta u slanoj vodi. Da biste olakšali ljuštenje, treba obareni krompir koji spremate za salatu ili dodatak pečenju preliti hladnom vodom, dok je još topao. Da bi prženi krompir bio ukusniji Da bi nam prženi krompir bio ukusniji i lepšeg izgleda, uvaljajte ga pre prženja u malo brašna.

LIMUNADA

Слика
Miris limuna asocira na nešto sveže, okrepljujuće, budi sva čula, utiče na raspoloženje. Tokom vrelih letnjih dana, pojačano je znojenje, naš organizam izlučuje minerale u većoj količini nego inače. Zato je tu limunada koja će okrepiti i osvežiti naš organizam. Recept za limunadu. Potrebni sastojci: 1 litar vode; 3 limuna; 7 kašika šećera. Limune iscediti, u manju šerpicu pomešati 7 kašika šećera i 1 čašu vode (250ml), staviti da provri (da se šećer istopi). Kada je gotovo sipati sok od limuna koji ste iscedili, promešati sipati u flašu ili bokal i dodati još vode 750ml. Staviti u frižider da se ohladi.  Naravno količinu sami odredite koliko vam je potrebno.