LJUŠTENJE KROMPIRA

Teško je oljuštiti kuvani
krompir koji se ohladio. Da biste olakšali ovaj posao, treba ohladjeni krompir malo zagrejati na pari.
Ljuštenje mladog krompira predstavlja za svaku domaćicu neprijatan i dosadan posao, naročito ako se radi o vrsti krompira koja se teže ljušti. Da biste ovakav posao olakšali a i ruke sačuvali, treba mladi krompir, pre ljuštenja, držati desetak minuta u slanoj vodi.
Da biste olakšali ljuštenje, treba obareni krompir koji spremate za salatu ili dodatak pečenju preliti hladnom vodom, dok je još topao.

Da bi prženi krompir bio ukusniji

Da bi nam prženi krompir bio ukusniji i lepšeg izgleda, uvaljajte ga pre prženja u malo brašna.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI