LJUŠTENJE KROMPIRA
Teško je oljuštiti kuvani
krompir koji se ohladio. Da biste olakšali ovaj posao, treba ohladjeni krompir malo zagrejati na pari.
Ljuštenje mladog krompira predstavlja za svaku domaćicu neprijatan i dosadan posao, naročito ako se radi o vrsti krompira koja se teže ljušti. Da biste ovakav posao olakšali a i ruke sačuvali, treba mladi krompir, pre ljuštenja, držati desetak minuta u slanoj vodi.
Da biste olakšali ljuštenje, treba obareni krompir koji spremate za salatu ili dodatak pečenju preliti hladnom vodom, dok je još topao.
Da bi prženi krompir bio ukusniji
Da bi nam prženi krompir bio ukusniji i lepšeg izgleda, uvaljajte ga pre prženja u malo brašna.
krompir koji se ohladio. Da biste olakšali ovaj posao, treba ohladjeni krompir malo zagrejati na pari.
Ljuštenje mladog krompira predstavlja za svaku domaćicu neprijatan i dosadan posao, naročito ako se radi o vrsti krompira koja se teže ljušti. Da biste ovakav posao olakšali a i ruke sačuvali, treba mladi krompir, pre ljuštenja, držati desetak minuta u slanoj vodi.
Da biste olakšali ljuštenje, treba obareni krompir koji spremate za salatu ili dodatak pečenju preliti hladnom vodom, dok je još topao.
Da bi prženi krompir bio ukusniji
Da bi nam prženi krompir bio ukusniji i lepšeg izgleda, uvaljajte ga pre prženja u malo brašna.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!