PILECA DZIGERICA
Kada je u pitanju pileca dzigerica stoji da nije nimalo zahtevna za pripremu. Sigurno ste je probali u razlicitim varijantama, prema tome znate koliko se brzo i lako sprema, veoma je ukusna i ne samo to pileca dzigerica je i jako zdrava.
Evo jedne ideje za brz i ukusan obrok, idealna prilika ako vas iznenade gosti, a vi zelite da se pokazete u najboljem svetlu.
Evo jedne ideje za brz i ukusan obrok, idealna prilika ako vas iznenade gosti, a vi zelite da se pokazete u najboljem svetlu.
Potrebni sastojci:
1kg pilece dzigerice;
2 glavice crnog luka;
2 sargarepe;
Malo ulja;
Kasicica aleve paprike;
So i biber.
Priprema:
Crni luk naseckati, sargarepu izrendati, a dno serpe podmazati sa malo ulja. Pa preko ulja ubacite polovinu seckanog crnog luka i rendane sargarepe, pa zatim dzigericu preko toga, pa sa ostalim crnim lukom i sargarepom prekriti dzigericu, pobiberiti i posuti alevom paprikom. So ubacite pri kraju pecenja.
Poklopiti i ubaciti u rernu. Posle dvadesetak minuta, otklopiti, posoliti i vratiti u rernu jos desetak minuta. I to bi bilo to.
Nadam se da će vam se dopasti.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!