HLEB OD KROMPIRA
Na 2 kilograma brašna uzeti 1 kilogram krompira. Ovaj krompir oprati, staviti ga u lonac, naliti vodom i kuvati. Skuvan krompir oljuštiti i propasirati.
Prosejati brašno, dodati kvasac. Kvasac zamesiti sa malo mlake vode, soli i brašna. Nadošli kvasac dodati prosejanom brašnu, staviti i propasirani krompir, sve zajedno izmešati, pa zamesiti mlakom vodom, dodati i soli. Mesiti testo sve dotle dok ne počne da se odvaja od ruku i suda u kome se mesi. Ko voli, može staviti u hleb od krompira i malo kima. Kada naraste, podeliti testo prema broju plehova. Plehove namazati uljem, posuti brašnom, staviti u njih testo i peći hlebove u toploj pećnici. Ovaj hleb s krompirom veoma je ukusan, a što je glavno, ne suši se brzo, nego svež i mekan ostaje po nekoliko dana.
Prosejati brašno, dodati kvasac. Kvasac zamesiti sa malo mlake vode, soli i brašna. Nadošli kvasac dodati prosejanom brašnu, staviti i propasirani krompir, sve zajedno izmešati, pa zamesiti mlakom vodom, dodati i soli. Mesiti testo sve dotle dok ne počne da se odvaja od ruku i suda u kome se mesi. Ko voli, može staviti u hleb od krompira i malo kima. Kada naraste, podeliti testo prema broju plehova. Plehove namazati uljem, posuti brašnom, staviti u njih testo i peći hlebove u toploj pećnici. Ovaj hleb s krompirom veoma je ukusan, a što je glavno, ne suši se brzo, nego svež i mekan ostaje po nekoliko dana.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!