DOBRA I NEGOVANA KUVARICA-ŽENA

Prirodne maske

Maska od žumanceta
Jedno žumance pomešajte sa pola limuna. Od toga se napravi kaša, koju nanosite na lice i ostavite da deluje bar 20 minuta. Skidajte je batom umočenom u toplo mleko. Maska je vrlo hranljiva i dobro sredstvo protiv bora.

Maska od belanceta
Belance se može naneti neumućeno ili se najpre ulupa dok ne postane kao sneg. Maska se osuši za nekoliko minuta, pa se onda stavlja da deluje. Kada se oseti zatezanje, skidajte je vatom natopljenom u toploj vodi zakiseljenoj limunom. Dobro je sredstvo protiv velikih i za kožu koja se olabavila. Ova maska deluje brzo i temeljno, ali se ne sme često upotrebljavati, jer se koža na to navikne, mišići lica se brzo opuštaju i postaju labavi.

Maska od kvasca
Uzmite uobičajenu meru kvasca za kolače, smrvite ga i pomešajte sa mlakim mlekom. Tu masu ujednačeno nanosite na lice. Čim je nanos otvrdnuo, morate ga vrhovima prstiju, kružnim pokretima, skidati sa lica. Onda kožu operite vrućom vodom, a zatim hladnom. Dobro osušiti lice. Maska čisti i osvežava kožu. Naročito je preporučljiva protiv mitisera i bubuljica. Redovnom upotrebom, koža, odnosno ten postaje čist i dobija se onaj matirani sjaj, koji podseća na kajsije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI