MALA POMOC

Ako je pećnica pregrejana
Ako vam je pećnica pregrejana, pa se plašite da vam jelo ne pregori, stavite u pećnicu sud sa hladnom vodom. Ova voda će odmah apsorbovati suvišnu toplotu.

Podgrejavanje jela
Jelo treba podgrejavati stavljajući posudu sa jelom u neki veći sud u kome voda ključa. Ako ovako radite, jelo vam pri podgrevanju nikada neće zagoreti.

Sočno ćufte
Da bi vam ćufteta bila sočna , na kraju posle, posle svih potrebnih začina, sipajte malo vode (na kilogram mesa, otprilike, pola čaše vode), a zatim dobro zamesite.

Pržene kobasice
Često se dešava da nam pri prženju, naprsnu sveže kobasice. Da bismo to sprečili, treba ovakve kobasice pre prženja čačkalicom izbosti na nekoliko mesta, pa peći na umerenoj vatri.

Meso stare živine
Meso od stare živine omekšaće ako u supu, u kojoj se kuva, naspete jednu kašiku rakije. Meso će postati meko, a miris alkohola brzo će ispariti i neće se osećati u supi.

Pileće meso
Da bi vam piliće pečenje bilo belo i sočno, istrljajte ga pre pečenja limunovim sokom.



Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI