O RIBI
Kuvanje ribe
Ribu nikada ne treba kuvati u vodi koja ključa. Riba se mora uvek polako kuvati, jer ćete samo na taj način sačuvati njen ukus i hranljivost.
Oprezno sa sardinama
Kada otvorite konzervu sardina, ribu odmah preručiti na porcelanski tanjir, jer se, pod uticajem vazduha, u konzervi mogu stvoriti otrovna jedinjenja, opasna po zdravlje i život.
Ako vam je poklopac na konzervi od sardine izdignut, onda je to siguran znak da je došlo do kvarenja, te takvu sardinu ne treba upotrebiti za jelo. Ovo važi i za sve druge konzerve (i od mesa).
Miris morske ribe
Jak miris morske ribe biće znatno ublažen kada se već pripremljena i oprana riba dobro istrlja limunovim sokom ili sirćetom.
Ribu nikada ne treba kuvati u vodi koja ključa. Riba se mora uvek polako kuvati, jer ćete samo na taj način sačuvati njen ukus i hranljivost.
Oprezno sa sardinama
Kada otvorite konzervu sardina, ribu odmah preručiti na porcelanski tanjir, jer se, pod uticajem vazduha, u konzervi mogu stvoriti otrovna jedinjenja, opasna po zdravlje i život.
Ako vam je poklopac na konzervi od sardine izdignut, onda je to siguran znak da je došlo do kvarenja, te takvu sardinu ne treba upotrebiti za jelo. Ovo važi i za sve druge konzerve (i od mesa).
Miris morske ribe
Jak miris morske ribe biće znatno ublažen kada se već pripremljena i oprana riba dobro istrlja limunovim sokom ili sirćetom.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!