O RIBI

Kuvanje ribe
Ribu nikada ne treba kuvati u vodi koja ključa. Riba se mora uvek polako kuvati, jer ćete samo na taj način sačuvati njen ukus i hranljivost.

Oprezno sa sardinama
Kada otvorite konzervu sardina, ribu odmah preručiti na porcelanski tanjir, jer se, pod uticajem vazduha, u konzervi mogu stvoriti otrovna jedinjenja, opasna po zdravlje i život.
Ako vam je poklopac na konzervi od sardine izdignut, onda je to siguran znak da je došlo do kvarenja, te takvu sardinu ne treba upotrebiti za jelo. Ovo važi i za sve druge konzerve (i od mesa).

Miris morske ribe

Jak miris morske ribe biće znatno ublažen kada se već pripremljena i oprana riba dobro istrlja limunovim sokom ili sirćetom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI