VANILICE

Vanilice su vrsta tradicionalnog sitnog kolaca u Srbiji, cesto prisutan na proslavama: krsnoj slavi, Novoj godini, Bozicu... Vanilice su proglasene za najbolji sitni kolac na svetu prema istrazivanju kulinarskog sajta Food52.com.

Potrebni sastojci za vanilice:
200g masti;
1 jaje;
1 zumance;
4 kasike secera;
1kg brasna;
Secer u prahu;
2 kesice vanilin secera;
Dzem od kajsija; i
Mleveni orasi.

Priprema:
Penasto umutiti mast pa dodati jaje i zumance. Dodavati kasiku po kasiku brasna i testo ujednaciti. Kada se dobije glatko testo na radnoj povrsini koju treba posuti brasnom razviti oklagijom testo debljine 1cm. Casicom vaditi kolutove, svaki uvaljati
u mlevene orahe, redjati u podmazan pleh i peci na umerenoj temperaturi 30 minuta.
Ohladjene vanilice sa jedne strane premazati dzemom i dve po dve spajati, i uvaljajte ih u secer u prahu pomesan sa vanilin secerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI