SAVETI

Ljutina crnog luka
Crni luk, odmah posle čišćenja, treba staviti u hladnu vodu. Ona steže ulja koja se nalaze u njemu i sprečava izbijanje ljutine.

Voda od spanaća
Voda u kojoj je kuvan spanać može se iskoristiti i za kuvanje pirinča. Biće ukusniji i obogaćen vitaminima.

Ukusnija šargarepa
Kada kupujete šargarepu, uvek birajte tanji, duži koren jer je takva šargarepa ukusnija i mekša, a naročito ako se jede pogrešna.

Ljuštenje badema
Da biste olakšali ljuštenje badema, poparite ih prethodno vrelom vodom.

Mrak boja voća
Kada ljuštite voće za slatko ili kompot, svaku očišćenu krišku odmah spuštajte u hladnu vodu u koju ste dodali malo sirćeta. Na taj način voće neće dobiti ružnu mrku boju.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI