RINFLAJS
Rinflajs je pravo vojvodjansko svapsko jelo. Sprema se od govedjeg ili kokosjeg mesa koje je kuvano u supi i najčešće se jede sa renom, ali u nekim krajevima uz ovo jelo pripremaju sos od pasiranog paradajza, proprzenog brasna na masnoci i mirodjijom.
Sem kuvanog mesa u ovo jelo se stavlja krompir, sargarepa i celer.
Potrebni sastojci:
1 veci komad od govedjih grudi ili kokoska;
Suplja govedja kost;
Sargarepa;
Veza persuna;
Srednji koren celera;
Listici celera;
Pastrnak;
2 glavice crnog luka;
2-3 lista lovora;
Krompir;
Biber u zrnu; i
So.
Priprema:
U duboku serpu ili lonac sipati oko 2,5l vode i ubaciti meso. Kuvati ga nekih 15 minuta dok ne pusti mast, a zatim prosuti vodu i skinuti mast sa serpe koja je ostala. Opet naliti vodu u serpu, pa ubaciti svo
povrce (sem krompira koga treba dodati 40 minuta pre nego sto ce jelo biti gotovo) i blago posoljeno meso. Zatim ubaciti lovor i biber. Sve zajedno kuvati poklopljeno na laganoj vatri oko 2,5 sata. Kada povrce i meso budu gotovi izvaditi ih iz vode i u nju ubaciti rezanca i persun, i tako ce se dobiti govedja ili kokosja supa.
Rinflajs sluziti sa renom ili senfom, a po zelji mozete pripremiti i sos od pasiranog paradajza.
Ovo jelo se i danas nalazi na mojoj trpezi posebno kada je slava, tada je neizostavan deo na meniju posle supe, i ja ga obicno sluzim sa renom.
Sem kuvanog mesa u ovo jelo se stavlja krompir, sargarepa i celer.
Potrebni sastojci:
1 veci komad od govedjih grudi ili kokoska;
Suplja govedja kost;
Sargarepa;
Veza persuna;
Srednji koren celera;
Listici celera;
Pastrnak;
2 glavice crnog luka;
2-3 lista lovora;
Krompir;
Biber u zrnu; i
So.
Priprema:
U duboku serpu ili lonac sipati oko 2,5l vode i ubaciti meso. Kuvati ga nekih 15 minuta dok ne pusti mast, a zatim prosuti vodu i skinuti mast sa serpe koja je ostala. Opet naliti vodu u serpu, pa ubaciti svo
povrce (sem krompira koga treba dodati 40 minuta pre nego sto ce jelo biti gotovo) i blago posoljeno meso. Zatim ubaciti lovor i biber. Sve zajedno kuvati poklopljeno na laganoj vatri oko 2,5 sata. Kada povrce i meso budu gotovi izvaditi ih iz vode i u nju ubaciti rezanca i persun, i tako ce se dobiti govedja ili kokosja supa.
Rinflajs sluziti sa renom ili senfom, a po zelji mozete pripremiti i sos od pasiranog paradajza.
Ovo jelo se i danas nalazi na mojoj trpezi posebno kada je slava, tada je neizostavan deo na meniju posle supe, i ja ga obicno sluzim sa renom.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.