HLEB, BRAŠNO I RAZNA TESTA

Da se hleb ne osuši
Da vam se hleb brzo ne osuši, stavite u blizinu hleba parče jabuke ili rasečeni krompir.

Stari hleb
Stari hleb osvežićete na sledeći način: koru ovlažite vodom i hleb stavite u toplu pećnicu. Posle desetak minuta hleb će biti kao svež.

Kada vam se kolač prilepi za pleh
Da biste lako odvojili kolače koji su vam se prilepili za pleh, stavite pleh sa kolačima iznad suda u kome ključa voda, ili okrenite pleh sa testom i uvijte ga mokrom krpom. Za nekoliko minuta testo ćete bez oštećenja lako izvaditi.

Pohovanje
Da bi mrvice (prezle) bolje prionule za šniclu prilikom pohovanja u umućeno jaje dodajte malo ulja. To učinite i kada šnicle pržite u testu (panirate), kao recimo pariske.

Da gibanica naraste
Kada pravite gibanicu ili pitu sa sirom, u nadev stavite malo kvasca, gibanica će vam lepo narasti i lako će se moći seći.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI