BRZA STRUDLA S MAKOM
Ovaj desert me svaki put vrati u detinjstvo, zbog toga ovaj recept posvecujem mojoj baki i svim drugim bakama koje su pravile strudle. Nekada za svaki vazniji praznik, nedelju, porodicna okupljanja nisu mogla proci bez mirisne i ukusne strudle sa makom.
Potrebni sastojci:
1kg brasna;
2,5dl mleka;
2,5dl vode;
Kvasac;
0,5dl ulja;
Malo soli;
Malo secera;
3 jajeta;
50ml mleka; i
500g maka.
Priprema:
U dubljoj posudi razmutite kvasac sa mlekom, vodom, solju i secerom. Dodajte malo ulja, promesajte, pa dodajte brasno. Umesite glatko testo,izrucite ga na ravnu povrsinu i podelite u cetiri loptice. Mleko prokuvajte s makom i ostavite ga da se ohladi. Loptice razvucite oklagijom, premazite nadevom od maka po celom testu i urolajte. Postupak ponovite jos tri puta, sa svakom lopticom. Strudle poredjajte u pleh, premazite zumancetom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Potrebni sastojci:
1kg brasna;
2,5dl mleka;
2,5dl vode;
Kvasac;
0,5dl ulja;
Malo soli;
Malo secera;
3 jajeta;
50ml mleka; i
500g maka.
Priprema:
U dubljoj posudi razmutite kvasac sa mlekom, vodom, solju i secerom. Dodajte malo ulja, promesajte, pa dodajte brasno. Umesite glatko testo,izrucite ga na ravnu povrsinu i podelite u cetiri loptice. Mleko prokuvajte s makom i ostavite ga da se ohladi. Loptice razvucite oklagijom, premazite nadevom od maka po celom testu i urolajte. Postupak ponovite jos tri puta, sa svakom lopticom. Strudle poredjajte u pleh, premazite zumancetom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!