BRZA STRUDLA S MAKOM

Ovaj desert me svaki put vrati u detinjstvo, zbog toga ovaj recept posvecujem mojoj baki i svim drugim bakama koje su pravile strudle. Nekada za svaki vazniji praznik, nedelju, porodicna okupljanja nisu mogla proci bez mirisne i ukusne strudle sa makom.

Potrebni sastojci:
1kg brasna;
2,5dl mleka;
2,5dl vode;
Kvasac;
0,5dl ulja;
Malo soli;
Malo secera;
3 jajeta;
50ml mleka; i
500g maka.

Priprema:
U dubljoj posudi razmutite kvasac sa mlekom, vodom, solju i secerom. Dodajte malo ulja, promesajte, pa dodajte brasno. Umesite glatko testo,izrucite ga na ravnu povrsinu i podelite u cetiri loptice. Mleko prokuvajte s makom i ostavite ga da se ohladi. Loptice razvucite oklagijom, premazite nadevom od maka po celom testu i urolajte. Postupak ponovite jos tri puta, sa svakom lopticom. Strudle poredjajte u pleh, premazite zumancetom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI