SALATA SA PILECIM KUGLICAMA

Ova salata je zdrava, ukusna i kaloricna. Pogodna je za ove tropske temperature i brzo se priprema. Jedino sto se jako malo vremena provede oko 15 minuta za przenje pilecih kuglica. Moze se servirati kao predjelo ili glavni obrok.

Potrebni sastojci
Pilece kuglice:
500g pileceg belog mesa;
4 kasike prezli (prosejanih);
1/2 kasicice crvene mlevene paprike;
2 cena belog luka;
1 manja glavica crnog luka;
1 sok od limuna;
1 kasika persuna;
Prstohvat bibera;
1/2 kasicice soli; i
Ulje za przenje.
Salata:
250g zelene salate, baby spanaca, rukole;
6-8 ceri paradajza;
2 grancice persuna;
1 manja sargarepa;
1/2 sitnije glavice crvenog luka;
1 manji svezi krastavac;
2 kasike oljustenog iseckanog kikirikija za garniranje.
Preliv:
1 sok od limuna;
2 kasike maslinovog ulja;
1 kasika iseckanog persuna;
2 kasicice soja sosa;
1 cen belog luka; i
Prstohvat soli.

Priprema:
Pilece kuglice
Crni i beli luk ocistiti i sitno iseci. Persun sitno iseckati. Iscediti sok od limuna. Pilece belo meso isprati pod hladnom vodom i prosusiti kuhinjskim ubrusom, skinuti masnocu i zilice, iseci meso na komadice i samleti u coperu ili masini. Samleveno meso staviti u ciniju i dodati prosejane prezle, iseckan crni i beli luk, biber, so, persun, crvenu mlevenu papriku i sok od limuna. Dobro sjediniti sastojke i ostaviti po strani dok se greje ulje za przenje. U veci tiganj sipati ulje da pokrije dno i zagrejati ga na tihoj vatri. Uzimati kasikom pilecu smesu i oblikovati kuglice mokrim rukama. Posle svake kuglice pokvasiti ponovo dlanove i prziti ih na tihoj vatri 15-20 minuta uz stalno okretanje dok ne porumene. Vaditi kuglice na kuhinjsku hartiju.
Priprema salate:
Zelenu salatu, spanac i rukolu dobro isprati u hladnoj vodi i ocediti. Sargarepu oljustiti, isprati i iseci na stapice ili krupno izrendisati. Ceri paradajz oprati i prepoloviti. Persun isprati pod hladnom vodom i pokidati listice pa ih dodati salati. Crveni luk oljustiti, isprati i iseckati polovinu glavice na tanka rebarca. Krastavac dobro oprati ostrom cetkom za povrce i iseci na tanke kriske. Iseckati kikiriki.
Priprema preliva:
Iscediti sok od limuna i sipati u cinijicu. Dodati maslinovo ulje i promesati. Dodati soja sos i so, pa promesati. Persun oprati pod hladnom vodom, posuti i iseckati. Dodati u preliv. Beli luk ocistiti i sitno izrendisati pa dodati u preliv.
U ciniju sloziti sve sastojke za salatu. Preko salate rasporediti kuglice. Zaciniti neposredno pred serviranje, jer ce prelivena salata brzo uvenuti, pa se preliv moze servirati i odvojeno uz svezu salatu.
Garnirati iseckanim kikirikijem.



Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI