BOSANSKA PLJESKAVICA

Pljeskavica je jelo od mlevenog mesa peceno na rostilju, ali se moze peci i u tiganju. Vrlo je popularna u zemljama Centralnog i Istocnog Balkana, konkretno u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, kasnije se njena popularnost prosirila i na druge zemlje Evrope narocito u Austriji i Nemackoj.
U Srbiji je najpoznatija Leskovacka pljeskavica kao deo tradicionalnog Leskovackog rostilja.
U Bosni i Hercegovini pljeskavica se vecinom pravi od govedine, obzirom da muslimanska zajednica ne jede svinjetinu, a moze se praviti i od jagnjeceg mlevenog mesa, kao sto je ova.

Potrebni sastojci za pljeskavicu:
600g jagnjeceg mlevenog mesa;
1 glavica crnog luka;
1 kasika zacina;
2 cesnja belog luka;
Ulje;
So; i
Biber i kajzerice ili lepinje.

Priprema:
U sud sa mlevenim mesom dodati seckani crni luk. Posoliti i pobiberiti. Dodati zacin i izgnjeceni beli luk. Od smese praviti pljeskavice i peci.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI