JAJA

Kako skuvati jaje
Da vam jaje pri kuvanju ne prska, stavite u vidu malo soli. Naprosto jaje neće iščupati prilikom barenja ako u vodu stavite jednu kašičicu sirćeta.


Ukusna kajgana
Da bi vam kajgana bila ukusnija, umutite sa jajima malo masla i jednu kašiku mleka ili kisele pavlake.

Bolji omlet
Jela od jaja i omleti biće lakši ako u testo stavite nastruganog krompira.

Čvrst sneg od belanca
Da biste belance brzo i lako umutili i dobili čvrst sneg, treba ga pre mućenja ostaviti dvadesetak minuta na hladnom mestu.

Smrznuta jaja
Smrznuta jaja se obično ne mogu da upotrebe. No, domaćica ih može povratiti ako ih potopi na sat ili dva u dlanu vodu. Ovako odmrznuta jaja moraju se odmah upotrebiti.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI