LINCER KEKSICI

Tradicionalni austrijski keksici koji se lako spremaju. Obicno se pripremaju za praznik, Bozic i Novu godinu, ali ih mozete pripremati bez obzira na praznike. Mozete ih praviti sa pekmezom po zelji, ne bi bilo lose kada bi to bio neki kiselk
ast pekmez, kao recimo od visanja, kako bi se dobio savrsen spoj slatkog i kiselog. Naziv Lincer keksici poticu od imena grada Linca koji se nalazi u Austriji. 
Moram vam reci tope se u ustima i pomalo podsecaju na nase vanilice.

Potrebni sastojci:

300g glatkog brasna;
1 prasak za pecivo;
1 jaje;
150g maslaca;
100g secera;
1 vanilin secer;
Korica limuna ili pomorandze;
Pekmez; i
Secer u prahu.

Priprema:

Maslac i secer penasto umutite, pa pomesati sa suvim sastojcima. Umesiti testo i ostaviti sat vremena u frizideru da se odmori. Razviti testo, a zatim modlicom oblikovati keksice po zelji. Potrebne su dve polovine jedna bez rupice i jedna sa rupicom. Ukoliko nemate manju modlu za pravljenje manje rupe moze vam posluziti i donji deo levka ili neki cep.
Tako pripremljene keksice sloziti na masni papir i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Premazati polovinu bez rupice pekmezom i na njega nalepiti onaj sa rupicom pa posuti prah secerom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI