CICVARA

U staro vreme kada su se radilo najteži poslovi spremala se cicvara, jer je mnogo izgubljene energije trebalo da se nadoknadi.
Cicvara je teško jelo sa puno masnog mladog sira, putera i brašna.
Recept za pravu srpsku cicvaru.
Potrebni sastojci:
3dl mleka;
1dl ulja;
100g kukuruznog brašna;
2 kašike kajmaka;
2 kašike sira;
1 čaša pavlake; i
Malo soli.
U dublju posudu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, kajmak i pavlaku, pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom.
Kada smesa provri, polako uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno. Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa prohladjeno poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI