VOĆE I POVRĆE

Plavi patlidzan
Koru plavog patlidzana ne treba ljuštiti jer se baš u njoj nalazi najviše vitamina. Ako se ipak odlučite da skidate ljudsku, najbolje je da patlidzan prelijete vrelom vodom a zatim skidate ljusku vrlo oštrim nožem.
Da kora plavog patlidzana ne bi bila gorka, posolite je i poprskajte limunovim sokom i ostavite da odstoji oko pola sata. Inače, plavi patlidzan može da se održi svež 5-6 dana, ako ga čuvate na temperaturi plus 8-10 srepeni.
Ako želite da plavi patlidzan smrznete, isecite ga na kriške, blanširajte 3 minuta, a zatim spakujte u plastične vrećice.

Da zelena salata povrati svežinu
Da biste uveli zelenu salatu osvežili i učinili krtom, treba je staviti u vodu kojoj ste dodali malo sirćeta ili nekoliko kapi limunovog soka.

Da bi karfiol ostao bez
Karfiol će ostati lep i evo ako se u vodu za barenje sipa malo mleka, i to pola šolje od bele kafe na 2 litar vode.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI