BIRJAN OD PRAZILUKA

Prastaro srpsko jelo koje se jos uvek priprema u Prizrenu sa okolinom po staroj recepturi. Priprema se u razlicitim varijantama. 
Koliko je birjan u staro vreme bio osnovna hrana svedoce nam razlicita jela koja su iz njega proizasla, a danas su nezaobilazna u Evropskoj trpezi.
Potrebni sastojci:
1/2kg praziluka;
1 glavica crnog luka;
1/2kg juneceg mlevenog mesa;
200g pirinca;
1dl ulja;
So;
Biber;
4-5 paradajza ili 2dl soka od paradajza.
Priprema:
Oprati prazilik i iseci na kolutove i kratko proprziti. Prodinstati iseckani crni luk i dodati mu mleveno meso, a potom i seckani praziluk i iseceni paradajz. Na kraju dodati prethodno obdaren pirinac i zaciniti po zelji.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI