MALI SAVETI
Meso za supu
Da biste spremili dobru govedju supu, treba uzeti tzv. gornji deo, buta, špic grudi,kao i donji deo trbuha.
Mleveno meso
Ako mleveno meso hoćete da čuvate u frižideru, najviše 12 časova, ne ostavljajte ga u hartiji, već ga izručite u posudu koju ćete poklopiti tanjirom, ili ga uvijete u foliju.
Da pečenje ne bude tvrdo
Ako je meso veoma sveže, pečenje će biti tvrdo. Da biste to sprečili, sipajte preko mesa čašicu ruma ili konjaka. Miris alkohola ce brzo ispraviti, a pečenje će biti izvrsno.
Pri pečenju mesa ne treba u njega zabadati viljušku, jer tako ističe sok, a meso se raspada; meso treba okretati samo varjačom.
Dužina pečenja mesa
Dužina pečenja mesa zavisi od vrste mesa, kao i od njegovog kvaliteta. Često se dešava da meso dobije spolja lepu koricu a da ne bude unutra pečeno koliko je potrebno. Meso se mora zadržati još izvesno vreme u pećnici, ali da bismo sprečili da nam zagori, treba ga pokriti alu folijom ili masnim papirom. Lep izgled pečenja je isto tako važan kao i njegov dobar ukus.
Da brzo rashladite jelo
Ako želite brzo rashladiti jelo, stavite sud sa jelom u hladnu vodu kojoj ste dodali kašičicu soli. So će ubrzati proces hladjenja.
Da biste spremili dobru govedju supu, treba uzeti tzv. gornji deo, buta, špic grudi,kao i donji deo trbuha.
Mleveno meso
Ako mleveno meso hoćete da čuvate u frižideru, najviše 12 časova, ne ostavljajte ga u hartiji, već ga izručite u posudu koju ćete poklopiti tanjirom, ili ga uvijete u foliju.
Da pečenje ne bude tvrdo
Ako je meso veoma sveže, pečenje će biti tvrdo. Da biste to sprečili, sipajte preko mesa čašicu ruma ili konjaka. Miris alkohola ce brzo ispraviti, a pečenje će biti izvrsno.
Pri pečenju mesa ne treba u njega zabadati viljušku, jer tako ističe sok, a meso se raspada; meso treba okretati samo varjačom.
Dužina pečenja mesa
Dužina pečenja mesa zavisi od vrste mesa, kao i od njegovog kvaliteta. Često se dešava da meso dobije spolja lepu koricu a da ne bude unutra pečeno koliko je potrebno. Meso se mora zadržati još izvesno vreme u pećnici, ali da bismo sprečili da nam zagori, treba ga pokriti alu folijom ili masnim papirom. Lep izgled pečenja je isto tako važan kao i njegov dobar ukus.
Da brzo rashladite jelo
Ako želite brzo rashladiti jelo, stavite sud sa jelom u hladnu vodu kojoj ste dodali kašičicu soli. So će ubrzati proces hladjenja.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!