MALI SAVETI

Meso za supu
Da biste spremili dobru govedju supu, treba uzeti tzv. gornji deo, buta, špic grudi,kao i donji deo trbuha.

Mleveno meso
Ako mleveno meso hoćete da čuvate u frižideru, najviše 12 časova, ne ostavljajte ga u hartiji, već ga izručite u posudu koju ćete poklopiti tanjirom, ili ga uvijete u foliju.

Da pečenje ne bude tvrdo
Ako je meso veoma sveže, pečenje će biti tvrdo. Da biste to sprečili, sipajte preko mesa čašicu ruma ili konjaka. Miris alkohola ce brzo ispraviti, a pečenje će biti izvrsno.
Pri pečenju mesa ne treba u njega zabadati viljušku, jer tako ističe sok, a meso se raspada; meso treba okretati samo varjačom.

Dužina pečenja mesa
Dužina pečenja mesa zavisi od vrste mesa, kao i od njegovog kvaliteta. Često se dešava da meso dobije spolja lepu koricu a da ne bude unutra pečeno koliko je potrebno. Meso se mora zadržati još izvesno vreme u pećnici, ali da bismo sprečili da nam zagori, treba ga pokriti alu folijom ili masnim papirom. Lep izgled pečenja je isto tako važan kao i njegov dobar ukus.

Da brzo rashladite jelo
Ako želite brzo rashladiti jelo, stavite sud sa jelom u hladnu vodu kojoj ste dodali kašičicu soli. So će ubrzati proces hladjenja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI