UKLANJANJE NEPRIJATNIH MIRISA

Koliko puta nam se desilo da kad ljustimo ili seckamo luk, da nam se ruke osecaju na njegov miris. Evo kako da eliminisete miris luka:
Ukoliko vam ruke mirisu na beli ili crni luk, istrljajte ih talogom od crne kafe i miris ce brzo isceznuti.
Noz kojim se sece luk izgubice miris luka ako se odmah posle upotrebe dobro zagreje iznad plamena.

Miris kupusa
Da biste iz kuhinje odstranili tezak miris kupusa, kelja ili karfiola, ne zaboravite da pri kuvanju ovog povrca stavite u platnenu kesicu tvrd komad hleba da se kuva zajedno sa povrcem.

Miris ribe
Miris ribe uklonicete ako ruke dobro istrljate solju pa potom operete u hladnoj vodi. Da biste sa ruku i sudova uklonili miris haringe ili neke druge morske ribe, treba ruke oprati a sudove dobro izbrisati talogom od crne kafe, pa ih zatim isprati u hladnoj vodi.

Miris duvana
Ako je u sobi duze
vreme sedelo veliko drustvo u kome se mnogo pusilo, soba ce dugo mirisati na duvan. Nepusacima je ovaj miris neugodan, i da bi ga odstranili, treba preko noci ostaviti u sobi dva do tri vlazna peskira. Ujutru se nece osecati nikakav miris.
U stanovima gde se mnogo pusi, dobro je staviti na orman posudu sa hipermanganom razblazenim u vodi. To ce vrlo efikasno skupljati dim i miris nikotina. Svakih nekoliko dana menjati rastvor, koji ce od nikotina dobiti miris i zutu boju. 
Vrlo je efikasno u prostorijama gde se u jednom trenutku nalazi vise pusaca, zapaliti svecu i ostaviti je da gori.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI