PIRINAČ SA SVINJSKIM MESOM

Ovaj pirinač može se spremati i sa pilecim mesom.
Recept za pirinač sa svinjskim mesom.
Potrebni sastojci:
3 komada svinjskog mesa od vrata;
150g pirinča;
300ml vode;
Malo soli;
Malo bibera; i
Malo ulja.
Priprema:
Pirinač staviti u dublju posudu na malo ulja, propržiti, dodati so, naliti vodu i na laganoj vatri dinstati oko 30 minuta.
Meso posoliti, i pržiti u tiganju na ulju. Kada je meso prženo iseći ga na manje komade. U dublju posudu staviti prodinstani pirinač i proprženo meso. Lagano izmešati, dodati malo soli i bibera.
Možete staviti i šargarepu, i pečurke ako volite, i kao što sam rekla umesto svinjetine upotrebite piletinu. 



Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI