KIS SA SIROM I SUNKOM
Mere za sve je solja od 2,5dl. Potrebni sastojci: Kora: 1 solja brasna; 1 prstohvat soli; 75g putera; 2 kasike ledene vode. Nadev: 1/2 solje punomasnog mleka; 1/2 solje kisele pavlake; 2 jajeta; 1 solja narendanog sira (trapist ili slicno); 1 solja kuvane sunke naseckane na kockice; 2 kasike narendanog parmezana; Malo vlasca; Po ukusu soli i bibera (samo pazljivo jer je parmezan dosta slan). Priprema: Prvo napraviti koru tako sto se dobro izmesaju svi sastojci i testo se stavi na dno posude. Peci dok ne porumeni (oko 10 do 15 minuta) na 175 stepeni. Umesati sve sastojke za nadev. Smanjiti temperaturu na 170 stepeni i peci jos 20 do 30 minuta.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.