KREM CORBA OD TIKVICA


Potrebni sastojci:
450g tikvica;
1l pilece supe;
2 jaja;
3 kasike maslaca;
Glavica crnog luka;
2 kasike rendanog parmezana;
Kasika seckanog persuna;
2 kasike seckanog bosiljka;
Nekoliko kriski hleba;
Biber; i
So.

Priprema:
Tikvice ocistite i isecite na kolutove. Crni luk sitno iseckajte, pa ga proprzite na zagrejanom maslacu. Potom dodajte tikvice i dinstajte desetak minuta. Prelijte

supom, sacekajte da prokljuca, pa smanjite temperaturu i kuvajte jos 20 minuta. Corbu ispasirajte u blenderu i vratite na sporet da opet prokljuca. Umutite jaja sa sirom, persunom i bosiljkom, pa postepeno umesajte u corbu. Zacinite po ukusu. Sluzite sa kockicama hleba ispecenim na malo maslinovog ulja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI