LOSOS SA CIMICURI SOSOM

Cimicuri sos je prelepi argentinski sos od belog luka, persuna, cilija, vinskog sirceta i maslinovog ulja. Obicno se sluzi uz grilovana mesa, ribu i povrce.
Losos sa cimicuri sosom je veoma brzo i raznovrsno jelo, uz krompir salatu moze se dodati sladak mladi grasak ili spargle.

Potrebni sastojci:
4 fileta lososa;
Ulje;
So.
Za cimicuri sos:
3 cena belog luka, 1 sitnija glavica mladog luka, pola sveze crvene papricice, 1 mala vezica persuna, 1 kasikica suvog origana ili saka lostica svezeg, kasika limunovog soka, 2 kasike crvenog vinskog sirceta, 100-200ml maslinovog ulja, so i biber.
Cimicuri sos mozete pripremati u seckalici ili vrlo sitno rucno naseckati sve sastojke i promesati ih. 
Naseckati beli luk, ubaciti naseckani crni luk i papricicu. Zatim origano i naseckane listove persuna. Umesati limunov sok, sirce, biber i ulje. Probati i po potrebi dodati jos soli i ulja.

Fileti lososa:
Filete lososa malo posoliti pa peci na vrucem ulju nekoliko minuta sa obe strane.

Krompir salata:
5-6 vecih krompira, 1 veci crni luk, 1 limun, 2 kasike sirceta, 4 kasike ulja, so i biber. 
Mirodjija ili persun.
Krompir skuvati, ohladiti pa oljustiti i iseci na kolutove ili kocke. Luk iseckati na tanke kriske i staviti u ciniju. Posoliti i pobiberiti. Sipati sok od limuna, sirce, ulje, pa pustiti da sve odstoji dok se krompir kuva. 
Krompir staviti u ciniju sa lukom i zacinima i sve lagano izmesati. Po potrebi dodati jos malo soli, bibera ili sirceta.



Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI