LOSOS SA CIMICURI SOSOM
Cimicuri sos je prelepi argentinski sos od belog luka, persuna, cilija, vinskog sirceta i maslinovog ulja. Obicno se sluzi uz grilovana mesa, ribu i povrce.
Losos sa cimicuri sosom je veoma brzo i raznovrsno jelo, uz krompir salatu moze se dodati sladak mladi grasak ili spargle.
Potrebni sastojci:
4 fileta lososa;
Ulje;
So.
Za cimicuri sos:
3 cena belog luka, 1 sitnija glavica mladog luka, pola sveze crvene papricice, 1 mala vezica persuna, 1 kasikica suvog origana ili saka lostica svezeg, kasika limunovog soka, 2 kasike crvenog vinskog sirceta, 100-200ml maslinovog ulja, so i biber.
Cimicuri sos mozete pripremati u seckalici ili vrlo sitno rucno naseckati sve sastojke i promesati ih.
Naseckati beli luk, ubaciti naseckani crni luk i papricicu. Zatim origano i naseckane listove persuna. Umesati limunov sok, sirce, biber i ulje. Probati i po potrebi dodati jos soli i ulja.
Fileti lososa:
Filete lososa malo posoliti pa peci na vrucem ulju nekoliko minuta sa obe strane.
Krompir salata:
5-6 vecih krompira, 1 veci crni luk, 1 limun, 2 kasike sirceta, 4 kasike ulja, so i biber.
Mirodjija ili persun.
Krompir skuvati, ohladiti pa oljustiti i iseci na kolutove ili kocke. Luk iseckati na tanke kriske i staviti u ciniju. Posoliti i pobiberiti. Sipati sok od limuna, sirce, ulje, pa pustiti da sve odstoji dok se krompir kuva.
Krompir staviti u ciniju sa lukom i zacinima i sve lagano izmesati. Po potrebi dodati jos malo soli, bibera ili sirceta.
Losos sa cimicuri sosom je veoma brzo i raznovrsno jelo, uz krompir salatu moze se dodati sladak mladi grasak ili spargle.
Potrebni sastojci:
4 fileta lososa;
Ulje;
So.
Za cimicuri sos:
3 cena belog luka, 1 sitnija glavica mladog luka, pola sveze crvene papricice, 1 mala vezica persuna, 1 kasikica suvog origana ili saka lostica svezeg, kasika limunovog soka, 2 kasike crvenog vinskog sirceta, 100-200ml maslinovog ulja, so i biber.
Cimicuri sos mozete pripremati u seckalici ili vrlo sitno rucno naseckati sve sastojke i promesati ih.
Naseckati beli luk, ubaciti naseckani crni luk i papricicu. Zatim origano i naseckane listove persuna. Umesati limunov sok, sirce, biber i ulje. Probati i po potrebi dodati jos soli i ulja.
Fileti lososa:
Filete lososa malo posoliti pa peci na vrucem ulju nekoliko minuta sa obe strane.
Krompir salata:
5-6 vecih krompira, 1 veci crni luk, 1 limun, 2 kasike sirceta, 4 kasike ulja, so i biber.
Mirodjija ili persun.
Krompir skuvati, ohladiti pa oljustiti i iseci na kolutove ili kocke. Luk iseckati na tanke kriske i staviti u ciniju. Posoliti i pobiberiti. Sipati sok od limuna, sirce, ulje, pa pustiti da sve odstoji dok se krompir kuva.
Krompir staviti u ciniju sa lukom i zacinima i sve lagano izmesati. Po potrebi dodati jos malo soli, bibera ili sirceta.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
ОдговориИзбришиThank you so much! Best regards!
Избриши