PIĆE, KAFA, ČAJ I ZAČINI

Aroma kafe
Da pržena kafa dugo zadrži dobru aromu i ugodan miris, treba posuti po njoj malo šećera u prahu ili kristalu.


 Šipke od vanile
Šipke od vanile treba držati u suvom groždju, da se ne bi osušile. Biber, cimet, vanilu i druge začine ne treba držati samo u kesicama od papira ili uvijene u hartiju, jer tako brzo izvetre. Kesicu sa začinom treba staviti u staklenu kutiju ili teglu, ili limenu kutiju, i držati ih dobro zatvorene.

Ako presolite jelo
Sigurno ste imali u kuhinji ovaj problem. Dva puta ste solili jelo. U brzini, zaboravili ste ili ste jelu, možda, dodavali kao prilog već slane namirnice.
- U presoljenu supu stavite jedan ili dva na kriške isečena krompira - neutralizovaće so. Pre no što poslužite supu, izvadite krompir i niko neće primetiti šta se dogodilo.
- Bareno povrće sperite vodom ako je presoljeno, a zatim prelijte rastopljenim maslacem ili kiselom pavlakom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI