JUNECI BIFTEK U ZACINSKOM BILJU

Razliku izmedju junetine i govedine nije uvek bas tako lako uociti. Junetinu cete od govedine najlakse razlikovati po boji mesa. Junetina je svetlocrvene boje, a masnoca joj je bela. S druge strane, govedina je tamnocrvene boje dok joj je masnoca lagano zuckasta. 
Prema kvalitetu pojedinih delova, govedje meso se deli na kategorije:
Van kategorije - biftek.
I kategorija mesa: but (bez kolenice) - sastoji se od vise delova razlicitih vrednosti: sol, frikando, kapak, ruza velika, ruza mala.
II kategorija mesa: ledja, slabina i plecka.
III kategorija mesa: vrat, potplecka, grudi, rebra, trbusina, kolenica i podlaktica.

Potrebni sastojci:
1kg bifteka;
3 kasike senfa;
Maslinovo ulje;
Veza svezeg persuna;
2 kasike ruzmarina;
1 kasika majcine dusice;
3 cena belog luka; i
So, biber.

Priprema:
Biftek ocistiti od zilica, posoliti i pobiberiti, blago premazati maslinovim uljem i senfom. Ostaviti u poklopljenoj posudi u frizideru 48 sati. 
Biftek proprziti na vrucem ulju sa svih strana. Sitno seckani beli luk pomesati sa persunom, ruzmarinom, majcinom dusicom i biberom. Proprzeni biftek uvaljati u zacinsko bilje i staviti u podmazan pleh. Visak bilja posuti preko bifteka. Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30 minuta.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA