POHOVANI BATACI SA ORASIMA

Piletina, odnosno pilece meso u piramidi pravilne ishrane zauzima znacajno mesto medju ostalim vrstama mesa. Ono je prirodan izvor proteina i minerala i ostalih elemenata bitnih za pravilan rad organizma. Sadrzaj masti je takav da piletinu cini namirnicom bogatom hranljivim sastojcima niske kaloricne vrednosti. Pilece meso je idealno za decu i starije ljude. Osim sto obezbedjuje proteine i aminokiseline neophodne za pravilan razvoj, povoljno utice na nivo krvnog pritiska i holesterola. Jos jedna prednost piletine je to sto je ovo meso izuzetno zahvalno za pripremu u kuhinji. Svaki deo pileta moguce je spremiti na nebrojano mnogo razlicitih nacina.
Najcesci nacin secenja piletine podrazumeva razdvajanje na sledece celine: pilece grudi sa koskom, pilece grudi bez koske (pileci file), batak sa karabatkom, ledja sa karlicom, krilca i iznutrice.

Potrebni sastojci:
4 batka sa karabatkom;
2 jajeta;
Brasno;
100g mlevenih oraha;
Prezle;
So, biber;
Zacinska paprika; i
Ulje.

Priprema:
Batake razdvojiti od karabataka, posoliti i pobiberiti. Mlevene orahe izmesati sa prezlom i zacinskom paprikom. Jaja umutiti u dubokom tanjiru. Meso prvo uvaljati u brasno, pa u jaja, pa u smesu prezli i oraha. Batake pohovati na tihoj vatri. Servirati uz przene krompirice i ljuti imam od paradajza.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI