RUSKE KAPE (SUBARICE)

Dobar stari kolac kojeg verovatno svaka domacica ima u svojoj knjizi recepata. Ruske kape su vrsta desertnog kolaca koje se sluze u balkanskim zemljama, posebno u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji.
Uvek je omiljen gde god da se pojavi. Meni je nekako posebno drag, jer me vraca u detinjstvo.

Potrebni sastojci:

Za koru:
5 jaja;
14 kasika secera;
25 kasika brasna;
3 male soljice za kafu ulja;
3 kasike kakaa; i
1 prasak za pecivo.

Za fil:
1 litar mleka;
20 kasika secera;
10 kasika brasna;
250g margarina;
100g kokosa;
100g cokolade; i
3 kasike ulja.

Priprema:
Umutiti penasto jaja, dodati secer i dobro izmiksati, a zatim dodati  brasno pomesano sa praskom za pecivo, ulje i na kraju kakao.
Ispeci koru i ostaviti da se ohladi.
Od litre mleka odvojiti 2dl i u njemu razmutiti brasno.
U preostalo mleko dodati secer i staviti na sporet da provri. Kada mleko provri, dodati razmuceno brasno i kuvati fil dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kruzice velicine po zelji i raseci ih. Filom spojiti delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos.
Rastopiti cokoladu sa uljem i kasikicom staviti na svaku kapu glazuru.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI