SPAGETI SA UMAKOM BOLONJEZE

Postoji veliki broj nagadjanja o tacnom poreklu testenine izmedju ostalog i spageta. Jedna od takvih prica jeste i prica o Marku Polu koji je navodno nakon dugogodisnjeg putovanja doneo pastu iz Kine u Italiju. Postoji takodje i price

da su Grci prvi napravili testeninu. Sa druge strane veci broj istrazivaca tvrdi da Italijani treba da se zahvale Arapima. Za ukus vecine danasnjih jela sa pastom odgovoran je italijanski kuvar Bonvicino koji je osmislio veliki broj soseva. Ipak za najpopularniji od svih soseva Italijani nisu imali glavni sastojak sve dok Spanski osvajaci nisu sa Americkog kontinenta u Italiju doneli najvazniju biljku u istoriji spageta - paradajz.

Potrebni sastojci za spagete:

500g spageta;
1 glavica crnog luka;
1 cen belog luka;
4 kasike maslinovog ulja;
50g dimljene slanine;
400g mlevenog mesa;
Manja tuba paradajza;
2 kasike kecapa;
100ml supe;
50ml crnog vina;
Vezica zeleni;
So;
Biber; i
Parmezan za posipanje.

Priprema:

Sitno iseckati zelen, crni i beli luk i dimljenu slaninu. Sve prodinstati na maslinovom ulju. Dodati mleveno meso i proprziti ga, pa zaciniti biberom i solju. Naliti supom, dodati paradajz i kecap i kuvati na tihoj vatri jedan sat. Spagete preliti sosom posuti parmezanom i sluziti toplo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI