PILETINA SA PAVLAKOM
Pileca supa, pileci paprikas, pilece belo meso... Piletina u gotovo bilo kom obliku odlicna je za zdravlje. Piletina je bila jedno od najcescih mesa dostupnih u srednjem veku. U Sjedinjenim državama 1800-ih godina piletina je bila skuplja od drugih mesa. Evo jednog brzog, a ukusnog recepta za pilece belo meso.
Potrebni sastojci:
Oko 300 do 400g pileceg belog mesa;
50g otopljenog margarina;
5 kasika pavlake;
3 cena belog luka;
Krompir oko 1/2 kg a moze i vise u zavisnosti od velicine cinije; i
Vegeta, so, biber ili neki drugi zacin po zelji.
Priprema:
Krompir prokuvati sa ljuskom, ali voditi racuna da se ne prekuva kako se ne bi raspao.
Pilece belo meso iseci na snicle. Posoliti ga vegetom ili solju. Dobro utrljati da snicle dobro upiju. Po ukusu moze se staviti biber da dobije lepsi ukus.
Uzeti vatrostalnu ili neku drugu ciniju i u nju na dno poredjati krompir koji ste prethodno oljustili i isekli na snite. Zatim krompir malo posoliti ili zaciniti vegetom.
Odozgo preko krompira redjati belo meso koje se prethodno umoci u istopljeni margarin. Zatim pavlaku staviti u jednu posudu i u nju dodati prezle, vegetu, biber i beli luk. Sve lepo promesati i staviti preko piletine. Kada ste istrosili pavlaku lepo je razmazite i spremno je za pecenje.
Na pocetku staviti foliju preko cinije da se ne bi odmah zapeklo. Pece se 30 minuta. Pred kraj pecenja skinite foliju da se malo zapece.
Potrebni sastojci:
Oko 300 do 400g pileceg belog mesa;
50g otopljenog margarina;
5 kasika pavlake;
3 cena belog luka;
Krompir oko 1/2 kg a moze i vise u zavisnosti od velicine cinije; i
Vegeta, so, biber ili neki drugi zacin po zelji.
Priprema:
Krompir prokuvati sa ljuskom, ali voditi racuna da se ne prekuva kako se ne bi raspao.
Pilece belo meso iseci na snicle. Posoliti ga vegetom ili solju. Dobro utrljati da snicle dobro upiju. Po ukusu moze se staviti biber da dobije lepsi ukus.
Uzeti vatrostalnu ili neku drugu ciniju i u nju na dno poredjati krompir koji ste prethodno oljustili i isekli na snite. Zatim krompir malo posoliti ili zaciniti vegetom.
Odozgo preko krompira redjati belo meso koje se prethodno umoci u istopljeni margarin. Zatim pavlaku staviti u jednu posudu i u nju dodati prezle, vegetu, biber i beli luk. Sve lepo promesati i staviti preko piletine. Kada ste istrosili pavlaku lepo je razmazite i spremno je za pecenje.
Na pocetku staviti foliju preko cinije da se ne bi odmah zapeklo. Pece se 30 minuta. Pred kraj pecenja skinite foliju da se malo zapece.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!