MLEKO I MLEČNI PROIZVODI
Miris zagorelog mleka
Ako vam mleko pokipi, što se često dogadja, pospite odmah po štednjaku soli i tako ćete sprečiti da se u kuhinji oseti miris zagorelog mleka.
Da se pavlaka bolje umuti
Ako se slatka pavlaka teško muti, treba joj dodati komadić maslaca. Povećanjem masnoće olakšava se stvaranje pene i čvrst sneg od pavlake brzo je gotov.
Da povratite ukus siru
Ako je sir od dužeg stajanja okoreo ili otvrdnuo, držite ga nekoliko sati u hladnom mleku, sir će brzo omekšati i povratiti ukus i svežinu.
Ako vam mleko pokipi, što se često dogadja, pospite odmah po štednjaku soli i tako ćete sprečiti da se u kuhinji oseti miris zagorelog mleka.
Da se pavlaka bolje umuti
Ako se slatka pavlaka teško muti, treba joj dodati komadić maslaca. Povećanjem masnoće olakšava se stvaranje pene i čvrst sneg od pavlake brzo je gotov.
Da povratite ukus siru
Ako je sir od dužeg stajanja okoreo ili otvrdnuo, držite ga nekoliko sati u hladnom mleku, sir će brzo omekšati i povratiti ukus i svežinu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!