SAMO TI TORTA
Potrebni sastojci: Kora: 9 jaja; 300g brasna; 250g secera; 50g kakaa; 3 kasike ulja; 3 kasike tople vode; 1 prasak za pecivo; Prstohvat soli; 100ml soka od narandze. Ganes: 800ml slatke pavlake; 500g crne cokolade. Preliv: 200ml slatke pavlake; 100g crne cokolade. Priprema: Odvojiti zumanca od belanaca, u belanca dodati prstohvat soli i dobro ulupati belanca, postepeno dodavati secer i cvrsto umutiti. Dodati jedno po jedno zumance, 2 kasike ulja i 3 kasike tople vode. Brasno, prasak za pecivo i kakao dodavati postepeno uz lagano mesanje. Testo sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 30-40 minuta na 200 stepeni. Pecenu koru ostaviti da se ohladi i preseci na tri dela. Ganes: Zagrejati 800ml slatke pavlake i preliti preko izdrobljene cokolade, mesati dok se smesa ne sjedini i ostaviti da se ohladi, potom prohladjenu smesu mutiti dok ne postane kao slag. Koru premazati sokom, staviti fil i ponoviti postupak, ostatkom fila ukrasiti tortu. Zagrejati slatku pavlaku i preliti cokoladu