Постови

DOMACA COKOLADA SA RIZOM

Слика
"Nakon dvadeset godina braka napokon sam poceo da shvatam povrsinu onoga sta zene stvarno hoce.  Odgovor uvek lezi izmedju razgovora i cokolade. " Mel Gibson  Potrebni sastojci: 250g cokolade za kuvanje; 5 kasika secera; 5 kasika vode; 40g putera; 30g belog expandiranog pirinca  (imate u zdravoj hrani); 2 kasike ulja. Priprema: U serpicu na sporetu stavite vodu i secer, kada se secer otopi, dodajte cokoladu,  puter i ulje neprekidno mesajuci. Kada se sve sjedini i cokolada otopi,  sklonite sa sporeta  pa dodajte expandirani pirinac.  Mesati dok se pirinac ne sjedini sa cokoladom.  U plitku posudu  na koju ste prethodno stavili providnu foliju. Izliti masu cokolade i pirinca,  lepo rasporediti i stanjiti cokoladu,  zatim iseci na kockice,  prekriti folijom i ostaviti oko sat vremena u frizideru da se ohladi i stvrdne.

LOVACKE SNICLE

Слика
Potrebni sastojci: 800g svinjskog mesa; 2 kasike brasna; 1dl belog vina; 0,5dl ulja; 3 cena belog luka; Pavlaka za kuvanje; So po ukusu; Biber po ukusu; Persun; Malo rena; Krompir. Priprema: Meso isecite na snicle, posolite, pobiberite zatim ih uvaljajte u brasno. Proprzite ih na ulju sa obe strane.U masnocu od mesa dodajte pavlaku, beli luk i vino, mesajte dok se ne zgusne. Vratite snicle u sos dodajte ren. Servirajte uz obareni krompir iseckan na kockice i  salatu po zelji.

SVINJSKA REBRA SA MEDOM

Слика
Ako ljubav dolazi preko stomaka onda su to dobro ispecena,  aromaticna, socna svinjska rebra romanticni poziv na veceru kome retko ko moze odoleti. Ovako pripremljena rebra svako moze da pripremi. Potrebni sastojci: 4 kom.svinjskih rebara; 200ml soja sosa; Ulje; 3 kasike meda; 2 kasicice belog luka u granulama; Po ukusu so; Po ukusu biber. Priprema: Pomesajte soja sos sa medom i belim lukom.  Rebra posolite i pobiberite, zatim ih stavite u posudu i prelijte ih marinadom od meda,  soja sosa i belog luka.  Prekrijte ih alu folijom i ostavite najmanje 2 sata ili preko noci u frizideru.  Stavite rebra u blago podmazan pleh za pecenje ali tako da se ne poklapaju.  Preostalu marinadu sacuvajte u tanjiru.  Pecite rebra u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta  ili dok se vrh rebara ne zarumeni i prekrije karamelnom korom.  S vremena na vreme rebra premazite preostalom marinadom pomocu cetke.