DOMACA COKOLADA SA RIZOM
"Nakon dvadeset godina braka napokon sam poceo da shvatam povrsinu onoga sta zene stvarno hoce. Odgovor uvek lezi izmedju razgovora i cokolade. " Mel Gibson Potrebni sastojci: 250g cokolade za kuvanje; 5 kasika secera; 5 kasika vode; 40g putera; 30g belog expandiranog pirinca (imate u zdravoj hrani); 2 kasike ulja. Priprema: U serpicu na sporetu stavite vodu i secer, kada se secer otopi, dodajte cokoladu, puter i ulje neprekidno mesajuci. Kada se sve sjedini i cokolada otopi, sklonite sa sporeta pa dodajte expandirani pirinac. Mesati dok se pirinac ne sjedini sa cokoladom. U plitku posudu na koju ste prethodno stavili providnu foliju. Izliti masu cokolade i pirinca, lepo rasporediti i stanjiti cokoladu, zatim iseci na kockice, prekriti folijom i ostaviti oko sat vremena u frizideru da se ohladi i stvrdne.