Постови

JUNECI PAPRIKAS

Слика
Potrebni sastojci: 700g junetine; 1kg krompira; 2 glavice crnog luka; 1 sargarepa; 2 sveze paprike; 3 cena belog luka; So; Zacin; Biber; 2 kasicice slatke mlevene paprike; Lovorov list; Ulje; 1l vode. Priprema: Iseckajte teletinu na kockice.  Iseckajte sitno crni luk, sargarepu, izrendajte sargarepu, papriku iseckajte na kockice i iseckajte sitno beli luk.  U serpi proprzite meso dvadeset minuta,  zatim meso izvadite u posebnu posudu u ulju u kojem ste przili meso dodajte povrce koje ste prethodno pripremili, przite 10-15 minuta. Vratite meso unutra i sve sjedinite 5 minuta.  Posolite. Dodajte 100ml vode, ubacite lovorov list, promesajte i kuvajte desetak minuta. Svaki put dolivajte po 100ml vode (ukupno 4 puta). Posle cetvrtog puta kada voda uvri dodajte 2 kasicice aleve paprike,  krompir i  1l vode. Kuvajte sve zajedno 40 minuta. Zacinite paprikas po zelji. Kuvajte jos desetak minuta.

LOVACKE SNICLE U SOSU OD PARADAJZA

Слика
Potrebni sastojci: 1kg junecih ili svinjskih snicli; 6 cena belog luka; 1/2l paradajza za kuvanje; 1 kasicica secera; 1 kisela pavlaka; 1 kasika brasna; Ulje; So; Biber; Persun.  Priprema: Cekicem za meso izlupajte snicle, poprskajte ih sa malo ulja, posolite i  pobiberite.  Snicle przite na ulju u  zagrejanom tiganju da porumene sa obe strane. Izvadite ih i poredjajte u posudu u kojoj cete zapeci lovacke snicle.   Iseckajte sitno beli luk, pa proprzite u ulju u kojem ste pripremali snicle, dodajte paradajz sos, malo secera i kiselu pavlaku, kuvati dok se ne zgusne. Ukoliko nije dovoljno gusto dodajte jednu kasiku brasna.  Sos prelijte preko snicli i  pospite persunom.  Poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Posle pola sata otklopite i  pecite jos dvadesetak minuta. Sluzite uz krompir pire, salatu...

SATARAS

Слика
Potrebni sastojci: 2 pakovanja Frikom mesavine  za sataras; Ulje; 6 jaja; So. Priprema: U veci tiganj ili serpu sipajte ulje pa dodajte mesavinu za sataras.  Kuvajte oko 25 minuta na srednjoj temperaturi.  Kada povrce omeksa i  jedan deo vode ispari, dodajte so (po ukusu) i umucena jaja. Ostavite da se kuva jos oko desetak minuta dok se masa ne poveze.