JUNECI PAPRIKAS
Potrebni sastojci: 700g junetine; 1kg krompira; 2 glavice crnog luka; 1 sargarepa; 2 sveze paprike; 3 cena belog luka; So; Zacin; Biber; 2 kasicice slatke mlevene paprike; Lovorov list; Ulje; 1l vode. Priprema: Iseckajte teletinu na kockice. Iseckajte sitno crni luk, sargarepu, izrendajte sargarepu, papriku iseckajte na kockice i iseckajte sitno beli luk. U serpi proprzite meso dvadeset minuta, zatim meso izvadite u posebnu posudu u ulju u kojem ste przili meso dodajte povrce koje ste prethodno pripremili, przite 10-15 minuta. Vratite meso unutra i sve sjedinite 5 minuta. Posolite. Dodajte 100ml vode, ubacite lovorov list, promesajte i kuvajte desetak minuta. Svaki put dolivajte po 100ml vode (ukupno 4 puta). Posle cetvrtog puta kada voda uvri dodajte 2 kasicice aleve paprike, krompir i 1l vode. Kuvajte sve zajedno 40 minuta. Zacinite paprikas po zelji. Kuvajte jos desetak minuta.