LOVACKE SNICLE U SOSU OD PARADAJZA
Potrebni sastojci:
1kg junecih ili svinjskih snicli;
6 cena belog luka;
1/2l paradajza za kuvanje;
1 kasicica secera;
1 kisela pavlaka;
1 kasika brasna;
Ulje;
So;
Biber;
Persun.
Priprema:
Cekicem za meso izlupajte snicle, poprskajte ih sa malo ulja, posolite i pobiberite. Snicle przite na ulju u zagrejanom tiganju da porumene sa obe strane. Izvadite ih i poredjajte u posudu u kojoj cete zapeci lovacke snicle.
Iseckajte sitno beli luk, pa proprzite u ulju u kojem ste pripremali snicle, dodajte paradajz sos, malo secera i kiselu pavlaku, kuvati dok se ne zgusne. Ukoliko nije dovoljno gusto dodajte jednu kasiku brasna. Sos prelijte preko snicli i pospite persunom.
Poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Posle pola sata otklopite i pecite jos dvadesetak minuta. Sluzite uz krompir pire, salatu...
Mekano, socno i ukusno!
ОдговориИзбриши