LOVACKE SNICLE U SOSU OD PARADAJZA

Potrebni sastojci:

1kg junecih ili svinjskih snicli;
6 cena belog luka;
1/2l paradajza za kuvanje;
1 kasicica secera;
1 kisela pavlaka;
1 kasika brasna;
Ulje;
So;
Biber;
Persun. 

Priprema:

Cekicem za meso izlupajte snicle, poprskajte ih sa malo ulja, posolite i  pobiberite.  Snicle przite na ulju u  zagrejanom tiganju da porumene sa obe strane. Izvadite ih i poredjajte u posudu u kojoj cete zapeci lovacke snicle.  
Iseckajte sitno beli luk, pa proprzite u ulju u kojem ste pripremali snicle, dodajte paradajz sos, malo secera i kiselu pavlaku, kuvati dok se ne zgusne. Ukoliko nije dovoljno gusto dodajte jednu kasiku brasna.  Sos prelijte preko snicli i  pospite persunom. 
Poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Posle pola sata otklopite i  pecite jos dvadesetak minuta. Sluzite uz krompir pire, salatu...

Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI