POGACA

Potrebni sastojci:

700g brasna;
1 kasika soli;
1 kasika secera;
10g suvog kvasca;
400ml mleka;
50ml ulja + 2 kasike;
1 belance;
Semenke po zelji.

Priprema:

U posudu u kojoj cete mesiti testo sipajte toplo mleko, dodajte secer i  kvasac pa promesajte. Sacekajte oko 5 minuta da kvasac nadodje. Zatim dodajte polovinu mere brasna i  dobro izradite varjacom tako da nema grudvice, dodajte i  ostalo brasno, so i  50ml ulja pa umesite glatko testo. Na kraju testo nauljajte sa dve kasike ulja i  ostavite na toplom mestu oko sat vremena da se testo udvostruci. 
Kada je testo naraslo premesite ga. 
Oblik pravite po zelji. 
Tepsiju u kojoj cete peci pogacu  nauljajte ili stavite papir za pecenje. Stavite testo, odozgo premazite umucenim belancetom i  pospite semenkama.  
Ostavite tako da odstoji 20 minuta, ukljucite rernu da se zagreje na 200 stepeni.  Testo stavite da se pece dok lepo ne porumeni. Pecite oko 25-30 minuta zavisno od rerne. 
Pecenu pogacu jos dok je vrela premazite tankim slojem margarina ili ulja i  ostavite da se ohladi.

Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI